Legionella Analyse

Normec Biobeheer > Diensten > Legionella Analyse

Legionella watermonsters

 

Wat houdt het in?

De bemonstering en analyse van watermonsters op aanwezigheid van Legionella.

 

Waarom is het noodzakelijk?

Het is wettelijk verplicht volgens de Drinkwaterwet en de ARBO-wet water periodiek te laten onderzoeken op de aanwezigheid van de Legionella bacterie voor bedrijven en instellingen. Hierbij geldt als eis dat de bemonstering en analyse van de Legionella watermonsters plaatsvindt door een ISO17025 geaccrediteerde instelling.

 

Hoe wordt het uitgevoerd?

De monstername en analyse wordt verricht onder accreditatie, Normec BioBeheer is een geaccrediteerde laboratorium met nummer L281. Er wordt minimaal 500 ml water getapt in steriele flessen. De flessen worden binnen 24 uur bij het geaccrediteerde laboratorium ter analyse aangeboden en verwerkt. Monsters worden geanalyseerd volgens vastgestelde werkvoorschriften gebaseerd op ISO11731 op de aanwezigheid van Legionella species. Uiteraard kunnen er ook watermonsters aangeleverd worden bij het laboratorium.

Normec AquaServa Diensten Legionella
Normec AquaServa Diensten Legionella2

Geheimhouding en externe beïnvloeding medewerkers

Normec BioBeheer werkt geheel onafhankelijk. Alle medewerkers zijn gebonden aan een geheimhoudingplicht. Alle onderzoeken worden nauwkeurig en betrouwbaar uitgevoerd en de uitkomsten worden gegarandeerd vertrouwelijk behandeld. Tevens hebben alle medewerkers een document getekend, waarin aangegeven is dat zij niet toegeven aan externe beïnvloeding.

Normec AquaServa Diensten Legionella3
Normec Biobeheer Onderzoek

Hoe snel wordt gerapporteerd?

Normec BioBeheer is als een van de weinige laboratoria in Nederland geaccrediteerd voor het gebruik van de zogenaamde PCR-methode. Hierbij wordt de bevestiging en de typering van de Legionella bacterie uitgevoerd via DNA-onderzoek. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst op ten opzichte van de traditionele bevestigingsmethode.

 

Binnen 9 dagen na monstername een uitslag (inclusief serotypering) via PCR analyse.

 

De resultaten van het onderzoek worden in een analyserapport verwerkt en per e-mail gerapporteerd, uitsluitend aan de opdrachtgever en/of door principaal aan te geven vervanger.

Schakel Normec BioBeheer in voor uw legionella-analyes

Kortom, vele mogelijkheden om de kwaliteit van uw water te onderzoeken. Daarbij komt dat Normec BioBeheer u kan assisteren bij de oplossing. Bent u nieuwsgierig naar wat Normec BioBeheer voor u kan betekenen? Voor meer informatie kunt u bellen met +31 880 062 500 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.